Waarom je het benutten van je ‘volle’ potentieel kunt loslaten.

Als mens, professional, ondernemer en/of manager.

Want niemand weet wat de inhoud van jouw ‘potentieel’ is, zelfs jijzelf niet.

We zijn soms bang. Bang dat we niet alles uit het leven halen. Misschien wel even niet het mooiste leven leven. We zijn soms bang dat we niet ons ‘volle potentieel’ benutten.

Het woord potentieel gaat om alle POTENTIES; mogelijkheden.

Jouw potentieel bestaat uit allerlei mogelijkheden. Dat wil nog niet zeggen dat alles wat jij (of iemand anders) aan mogelijkheden kan zien, ook daadwerkelijk benut moet worden. Het zijn potenties. Het zijn mogelijke invullingen. Maar ze zullen niet allemaal voor jou kloppen. Zeker niet in dit moment.

Zie welke mogelijkheden je nu al benut en weet dat het leven geen (wed)strijd is met jezelf, om al die mogelijkheden die je voor je ziet daadwerkelijk opvolging te moeten geven.

Potentieel gaat niet over wat je allemaal kan bereiken of doen. Maar hoe jij je potentieel kunt ‘voelen’ en daar vandaan stevig kunt Zijn en Handelen.

Het gaat (wat mij betreft) ook niet over of jij je potentieel benut. Daarmee communiceren we een eeuwig durend tekort. Want je benut het nooit volledig!

We hebben namelijk geen idee waar ons eigen potentieel over gaat (en een ander ook niet). Je weet niet waar het begint, en ook niet waar het stopt.

Zonde dus om bang te zijn dat je aan het einde van de streep niet je ‘volle potentieel’ hebt benut. Je hebt alleen maar de volle potentie van het leven mogen aanschouwen. Het mogen voelen en ervaren. Op jouw eigen kloppende manier.

En potentieel zal altijd blijven groeien in jou. En het zal zich ook altijd blijven ontvouwen. Vanuit jou. We hoeven dus niet naar een eindpunt van het ‘volle potentieel’ te zoeken, dat er niet is.

Er zit ook potentieel in jouw aanwezigheid. Kan je daarin nog verder verstevigen en verankeren?

Stay HeartSmart,
Doran

Voel je de behoefte om alle potenties even los te laten en te verankeren in je eigen energie & natuurlijke talent? En in wat er voor nu wil ontvouwen? We verwelkomen je graag in ons traject 𝐃𝐞 𝐕𝐞𝐫𝐚𝐧𝐤𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠, stuur ons een bericht op welkom@theheartsmartcompany om je aan te melden of om kennis te maken.

Stay HeartSmart,
Marije & Doran

Laat je volle potentieel los