Sensitief Slimme Vrouw zijn in de Corporate Wereld

In deze aflevering zijn we geïnspireerd geraakt door een deelnemer die zich opgaf voor het coachtraject De Verankering. Ze heeft een goede baan bij een bekende bank. En ze staat op de lijst om door te groeien naar een leiderspositie. En daar komt een interessant spanningsveld kijken voor een sensitief slimme vrouw. Want ze wil en kan het niet doen zoals het traditionele beeld dat er bestaat (nog steeds) bij leiders in de corporate wereld: rationele, hardwerkende (vaak) mannen. Uiteraard zijn er andere voorbeelden, en toch zijn dit nog steeds de oerbeelden die verankerd zitten in de werkende wereld. Zo blijkt.

Deze dame wil (en kan) niet leiden, conform het traditionele beeld die in haar corporate omgeving nog genoeg aanwezig is. Ze kan haar hoge sensitieve slimzijn niet verlagen, maar vraagt zich wel af hoe dan?

Want ondanks dat zij – en wij allemaal- óók voorbeelden hebben van sensitieve leiders, maatschappelijk gezien en in onze eigen oerbeelden zijn we nog niet zover. (En hebben we onvoldoende voorbeelden om hier echt op te kunnen leunen).

Dit vraagt innerlijke versteviging voor sensitieve professionals en ondernemers om juist hier doorheen te bewegen.

En in dat proces stevig verankerd te blijven in je eigen energie en hoge talent!

Bij de vrouwen die wij spreken, speelt hier een belangrijk spanningsveld.

Van enerzijds het zelfgeloof (en de zelferkenning) hebben dat ze hun sensitiviteit en intelligentie kunnen inzetten voor nieuwe uitdagingen. En anderzijds zijn ze bang om dit te verliezen op die nieuwe positie (of daar heel wiebelig te staan).

Dit komt door de verbindings-paradox zoals wij het noemen. Sensitief slimme vrouwen zien op bijzonder snelle, en vindingrijke wijze het grotere geheel. Ze zijn enorm verbonden met mensen en situaties, en weten hierdoor deze goed verder te brengen. Maar door hun natuurlijke (hoge) externe afstemming, is er minder ruimte voor de verankering van: Zelf. Het écht aannemen van de eigen energie en unieke talenten.

Daarom brengen wij energiebewaking,-verschuiving en versteviging samen met persoonlijke positionering. Tools en coaching speciaal voor sensitief slimme vrouwen, om door te bewegen naar posities…. Waar ze zo hard nodig zijn.

Veel luisterplezier en Stay Heartsmart,

Marije & Doran

PS: Kom met ons in gesprek bij vragen en interesse over ons coachtraject De Verankering dat wij samen hosten. Je krijgt twee coaches die je helpen te landen in je eigen energie en natuurlijke talent, en hier vandaan stevig te ontvouwen. Lees hier verder over De Verankering. Wil je je aanmelden, kennismaken of eens jouw verhaal en behoefte delen met ons om te kijken of we jou daarin kunnen begeleiden? Stuur ons dan een mailtje met jouw verhaal en dan hebben we het erover.

 

sensitief slimme vrouw zijn in de corporate wereld